Uppdaterad:
2010-08-14
kl 12:06
Bilder


Jan Jönnson

Jag heter Jan Jönsson och bor idag med min fru Sisko och fyra Flatcoated Retreivers i Hållsta en mil söder om Eskilstuna samt driver kennel Bregils med uppfödning i liten skala.
När provledningen för Flat mästerskapet ringde och frågade om jag ville döma var beslutet inte svårt, det blev genast ett ja.

Jag har haft Flat i drygt 20 år och vår första flat var han som fick mitt intresse att vakna för denna underbar hobby att träna och tävla med hund.1989 föddes IntUCH NordUCh DkUCh KBHV-96 Ekenicko, som framgår av hans meriter har vi varit flitiga besökare på utställningar men den jaktliga biten har alltid legat mig mycket varmt om hjärtat.

Under dessa 20 år har jag startat egna och andras hundar på B-prov och WT i Unghund/Nybörjar samt Öppenklass.

Jag var med och startade FRK-Bergslagen under 1990-talet och arbetade i styrelsen under många år. Mitt intresse för arbetande hundar har medfört att jag varje år hjälper till som funkis på jaktprov och detta vill jag rekommendera alla som vill lära sig mer om apporterande hundar, jag tror detta är en av de bästa skolor man kan gå.

Jag har varit kursledare ett antal gånger under åren främst för valp/nybörjare i både jakt och viltspår, och har även haft äran att få döma på både jaktprov och utställningar inom FRK:s olika sektioner.

Nu vill jag önska alla startande på årets Flatmästerskap ett stort lycka till och det ska bli ett sant nöja att få döma era underbara hundar.

 

Jan Jönsson

Kennel Bregils